Italialainen taktiikan nero työskenteli Chelsean kanssa vain yhden kauden

Koska tulos ei ollut myöskään portugalilaisen valmentajan puolella, he eivät erityisesti kuunnelleet häntä, ja jo 4. maaliskuuta 2012 Andre oli virallisesti työttömänä.

On huomionarvoista, että Chelsean valmiusaste kyseisellä kaudella oli erittäin hyvä. Villas Boasin irtisanomisen jälkeen joukkueen hyväksyi Roberto Di Matteo, joka pystyi saavuttamaan voitot Mestarien liigan ja FA Cupin kanssa “sinisellä”.

Roberto Di Matteo
Työ Chelseassa: 13. kesäkuuta 2012 – 21. marraskuuta 2012
Italialainen, joka korvasi Villash-Boashin, työskenteli ensin etuliitteellä “näytteleminen”, ja vasta kauden lopussa Mestarien liigan historiallisen voiton jälkeen hän sai täysimääräisen aseman “sinisenä” mentorina. Kuten aika on osoittanut, Di Matteo ei kuitenkaan onnistunut treenaamaan Chelsean päävalmentajaa edes edeltäjäänsä pidempään …

On mielenkiintoista, että Premier League -sarjan kahdeksan ensimmäisellä kierroksella Chelsea voitti 7 voittoa 1 tasapeliä, mutta sitten tulokset alkoivat heikentyä, ja joukkue liukastui turnauspöydän ensimmäiseltä riviltä. Mestarien liigan ”sininen” esiintyi myös epäonnistuneesti. Lontoon joukkue palasi 20. marraskuuta matkalle Juventukseen (0: 3) menettäen käytännössä mahdollisuuden poistua ryhmästä Mestarien liigan pudotuspeleissä, joissa Torino ja Donetsk Shakhtar takaavat paikkansa. Di Matteo erotettiin, ja hänen tilalleen tuli Rafael Benitez.

Espanjalainen työskenteli lontoolaisten “ruorissa” vain kauden loppuun saakka, allekirjoittaen alun perin tällaisen sopimuksen. Benitezin johdolla Chelsea lensi Europa-liigan, jonka hän myöhemmin voitti, mutta Rafael ei pysynyt, vaan meni työskentelemään Napoliin.

Italialainen taktiikan nero työskenteli Chelsean kanssa vain yhden kauden. Tänä aikana ”sininen” pääsi kolmanneksi Premier League -pelissä, hävisi Manchester Citylle League Cup-finaalissa, mutta pystyi voittamaan erittäin arvostetun pokaalin – Europa League Cupin.