Ja mikä oikeastaan ​​Ndrangeta on tällainen?

Vaikka vakava raskauttava seikka yhteyden muodossa rikollisryhmään voidaan välttää, joudut vastaamaan ampuma-aseiden laittomasta hallussapidosta Italian rikoslain mukaisesti. On epätodennäköistä, että Giuseppe Jakvinta kykenee vakuuttamaan valtuutetut elimet siitä, että ase oli tarkoitettu metsästykseen, urheilutapahtumiin tai keräilyyn (näissä tapauksissa, jos lisenssi on saatavissa, rikossyytteitä ei toimiteta), siksi parhaassa tapauksessa hänelle maksetaan sakko 371 euroa, pahimmassa tapauksessa – 3: sta. enintään 12 kuukautta vankeutta. Jos todistetaan, että ase oli todella tarkoitettu mafialle, vankeuden määräaikaa tietenkin pidennetään huomattavasti. Jos asekysymys voidaan edelleen jotenkin ratkaista, on paljon vaikeampaa vähentää jarrujen rahanpesua. Ja tässä on jälleen mahdollinen yhteys mafiaan: Giuseppea epäillään osallistuneen 1,5 miljoonan dollarin “Ndrangheta” -pesuun. Mafiosi takavarikoi tämän summan keräysajoneuvon ryöstämisen seurauksena.

Isänsä kanssa verrattuna Vincenzo Jakvinta -ongelmat eivät vaikuta niin vakavilta. Itse asiassa kaikki mitä vaaditaan Italian maajoukkueen entiseltä hyökkääjältä, on todistaa, ettei hänellä ole mitään tekemistä perheen kotona löydettyjen aseiden kanssa. Myös asianajaja Carlo Taormina, joka puolustaa molempien etuja oikeudessa, uskoo myös, että Giuseppella on enemmän ongelmia kuin hänen pojallaan.

Ja mikä oikeastaan ​​Ndrangeta on tällainen? Kuulimme kaikki Sisilian “Cosa Nostrasta” tai Napolin “Camorrasta”, mutta tätä ei jotenkin kuultu. Huolimatta siitä, että syndikaatti ei ole niin laajalti tunnettu, se on varmasti yksi Euroopan tehokkaimmista (160 sivukonttoria, joissa on yli 6 tuhatta ihmistä). Järjestäytynyt rikollisryhmä on kotoisin Italian köyhimmästä alueesta – Calabriasta, joten raha on aina ollut sen eturintamassa. Ndrangeta saa tärkeimmät tulot kokaiinikaupasta, joka ennalta määräsi heidän tärkeimmät kumppaninsa – kolumbialaiset. Muuten, tämän rakenteen maantieteellinen alue kattaa yli kymmenen maata neljällä mantereella. Mafiosit osallistuvat myös ihmiskauppaan, ydinmateriaalien myyntiin, pääoman laittomaan liikkuvuuteen, ja standardi on mailaaminen, kiristys ja ryöstö.