Kaikista lahjakkaista ja lupaavista nuoreista miehistä

Liian monet fanit ja asiantuntijat sanovat, että Chelsea Youth Academy on klubille ehdottoman hyödytön rakenne, joka ei tuota tuloksia. Nyt kun FIFA on rangaistanut “sinisiä” uusien pelaajien rekisteröintikiellolla, “lataus” sisäpuolelta olisi erittäin tervetullutta. Ja periaatteessa Frank Lampardissa on joku, johon luottaa – Tammy Abraham, Callum Hudson-Odoi, Mason Mount ja Ruben Loftus-Chick todistavat pystyvänsä auttamaan joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa. Ehkä he eivät ole valmiita taistelemaan jalkapallon pääkorkeuksista, mutta oikealla lähestymistavalla ja luottamuksella sellaiset nuoret voivat kääntyä vuorille.

Kaikista lahjakkaista ja lupaavista nuoreista miehistä, jotka tunnustettiin Chelseassa vuoden parhaiksi nuoriksi pelaajiksi Roman Abramovitšin hallituskaudella, ei tullut myöhemmin hyötyä “sinisen” pääjoukkueen …

2003, 2004, 2005 – Robert HUT

Pelattu: Chelsea: 62 ottelua
Nykyinen klubi: eläkkeellä

Kenelle kunnia, kenelle unohde. Missä he ovat – Abramovichin Chelsean kyvyt

Kun Abramovich osti Chelsean, Hoot onnistui vain saamaan ensimmäisen palkinnon klubin parhaasta nuoresta jalkapalloilijasta. Seuraavan kahden vuoden aikana saksalainen pystyi vahvistamaan tämän aseman, tultuaan lopulta ainoaksi pelaajaksi, joka voitti tällaisen tunnustuksen kolme kertaa peräkkäin. Vakavaa mahdollisuutta todistaa itsensä Chelsea Hootissa, itse asiassa, ei kuitenkaan saanut. Luottamuksen puutteesta pettyneenä saksalainen pyysi päästämään hänet irti, joten muutti kesällä 2006 9 miljoonalla eurolla Middlesbroughiin.

Boron jälkeen hän soitti Stoke Cityssä ja Leicesterissä. Uransa lopussa Hut kidutti kirjaimellisesti loukkaantumisia, lähinnä siitä syystä, että hänet pakotettiin lopettamaan uransa viime kesänä. Robert ei voinut yksiselitteisesti toteuttaa potentiaaliaan …

2006 – Lassana DIARRA

Pelattu Chelsea: 31 ottelua
Nykyinen klubi: eläkkeellä

Kesällä 2005 ”sininen” osti Diarren Le Havrelta siinä toivossa, että Lassanasta tulee heidän uusi Claude Makelele. Vuotta myöhemmin voitettuaan seuran parhaan nuoren pelaajan tittelin, Diarr ei itse asiassa eronnut millään merkittävällä Chelsealla. Jo sinäkin elokuun 2007 lopussa ”sininen” myi diaryrin Arsenalille, joka kuusi kuukautta myöhemmin myi ranskalaisen Portsmouthille.