Scolarin työskentelytavat eivät ilmeisesti myöskään vaikuttaneet pelaajiin

Brasilialaisesta asiantuntijasta tuli ensimmäinen maailmanmestari valmentajien joukosta, jotka työskentelivät Chelsean kanssa Premier League -sarjassa. Roman Abramovichin ja klubin johdon korkeat odotukset eivät kuitenkaan kestäneet. Scolaria arvosteltiin tiedotusvälineissä liiallisesta jäykkyydestä viestinnässä pelaajien ja toimittajien kanssa, ja jotkut julkaisut kunnioittivat kirjallisesti valmentajan suoraa ja selkeää vastausta kysymykseen syistä hänen saapumiselleen seuraan. Big Phil myönsi rehellisesti, että kysymyksen taloudellisella osalla oli “valtava merkitys” hänen valintansa kannalta, ja siksi kieltäytyä estämästä ehdotusta, joka ilmestyy kerran elämässä, ei yksinkertaisesti ollut mitään järkeä. Lisäksi Skolari korosti, että “hänellä ei ole halua harjoittaa ennen 70-vuotiaana, minkä vuoksi vanhuuden ansaitseminen ei ole tarpeetonta”.

Scolarin työskentelytavat eivät ilmeisesti myöskään vaikuttaneet pelaajiin. Joukkue esiintyi varsin epäonnistuneesti kansallisessa mestaruudessa, ja tappio Liverpoolista (0: 2) ja tasapeli Hullin kanssa (0: 0) tuli viimeiseksi olkana Abramovichin kärsivällisyydessä. Scolari irtisanottiin, mutta onnistui saamaan valtavan korvauksen klubin yksipuolisesta sopimuskatkoksesta – 12,6 miljoonaa puntaa.

Kauden loppuun saakka Abramovich vakuutti työskentelemään tuolloin joukkueen kanssa, venäläisen joukkueen päävalmentaja Guus Hiddinkin kanssa, joka yhdisti molemmat asemat. Hänen kanssaan Chelsea voitti FA-Cupin ja pääsi Mestarien liigan päättyessä kolmanneksi Premier League -sarjassa.

Andre VILLASH-BOACH
Työ Chelseassa: 22. kesäkuuta 2011 – 4. maaliskuuta 2012
Vuonna 2011 Porto, jota johti nuori ja edistyksellinen portugali, Villas Boas voitti Europa League -sarjan. Andre sai kesällä tarjouksen johtaa Chelseaa, jota hän ei kieltäytynyt. Vertailuja Jose Mourinhoon ei voitu välttää, mutta Villas Boas ei pystynyt tulemaan “siniseksi” kulttihahmoksi maanmiehekseen.

Chelseassa Villash-Boash kohtasi tarpeen nuoruuttaa joukkue, mikä johti lievästi sanoen kireisiin suhteisiin joukkueen ikäjohtajiin. Sen jälkeen kun portugalilaiset peruuttivat vapaapäivän ja järjestivät lisäharjoituksen, Chelsean vanhat ajattelijat kertoivat klubin johdolle, että Villash-Boashin taktiset ajatukset ovat täysin arvottomia.