Tässä kuussa mestaruusmahdollisuudet

Puuttuu ikkuna

Alkaen kauden hyvin, Liverpool menetti koko muodonsa tammikuussa. He puhuivat otsikon mahdollisuuksista, mutta he eivät uskoneet paljon. Kukaan ei kuitenkaan odottanut joukkueen alkavan yhtäkkiä antaa klubitason tuloksia pöydän toisesta puoliskosta.

Tässä kuussa mestaruusmahdollisuudet ja voitto kummassakin kupissa ylitettiin. Yksi voitto saavutettiin – ja sitten Plymouthia vastaan ​​Toisesta Liigasta.

Sadio Manen poissaolo, loukkaantumisen jälkeen palanneen Coutinhon huono muoto, puolustajien kyvyttömyys auttaa hyökkäystä – syitä on monia. Adam Lallana yritti parhaansa mukaan, mutta hän yksin ei onnistunut vetämään käskyään itselleen.

Klopp pystyi hyödyntämään tammikuun siirtoikkunaa vahvistaakseen ilmeisesti vajaakuntoista joukkuetta, mutta hän ei tehnyt mitään. Hän päätti olla ottamatta riskejä ja käyttää olemassa olevia resursseja.

”Klopp ei hyväksy brittiläistä filosofiaa, jonka mukaan rahankäyttö on ratkaisu mihin tahansa ongelmaan. Arsene Wengerin tavoin hän ei usko ostoshoitoon. Hän ei osta pelaajaa, jos hän ei todellakaan pidä hänestä ”, sanoo jalkapallotoimittaja Richard Jolly.

”Mutta tammikuussa Liverpool oli epätoivoisesti täydentävä – toinen laitaaja, jolla on Manen nopeusominaisuudet. Heidän hyökkääjänsä eivät ole hitaita, mutta niitä ei voida kutsua teräviksi. Manetista on tullut välttämätöntä monista syistä ja etenkin siksi, että hänellä ei yksinkertaisesti ole analogia. Hänen poissa ollessaan Firmino on yleensä siirrettävä oikealle sivulle. ”

Mane toimitettiin Gabonista seuran lentokoneella sellaisella nopeudella, että kyyneleet eivät tuskin voineet kuivua pelaajan kasvoissa sen jälkeen, kun Senegal oli voittanut Kamerunin, mutta kauden lopussa hän oli jälleen saavuttamaton – vakava polvivamma. Liverpool teki seitsemän maalia ilman afrikkalaista, mutta tosiasia on edelleen: ilman sitä tämä on erilainen joukkue.

“Jos punaiset eivät voita, menetetystä siirtoikkunasta keskustellaan paljon”, kertoi The RedMen TV: n luoja, tuottaja ja isäntä Paul Machin.