Voittava titteli.He kasvavat.

Syksyllä 10 parhaan jäsenen keskiarvo oli 28 vuotta, vuonna 1997 keskimäärin 24 vuotta. Zverev tuntui melkein opiskelijana tutkijakokouksessa. Elite Fifties -kymmenvuotiaissa ei ollut yhtään teini-ikäistä, ja ATP käynnisti NextGen- tai 21. Mestariturnauksen tarjotakseen nuorimmalle tilaisuudelle loistaa.

Vuonna 2018 kaikki vaikuttaa erilaiselta.

” Pidämme Sashaa nuorena tennispelaajana, mutta hän on jo vakiintunut kärjen jäsen. Ja hänen sukupolvensa johtaja “, sanoi Djokovic.

Muut nälkälakot kymmenen parhaan portin joukossa: 11. Venäjän Khachanov (22), 12. Croat Coric (21), 14. Brit Edmund (23), 15. Kreikkalainen Tsitsipas (20), 16. venäläinen Medvedev (22).

Tai: vuosi sitten 20 parhaan joukossa oli vain kaksi alle 23-vuotiasta kaveria, nyt heitä on kuusi.

< p> Niitä yhdistää useita elementtejä.Edmund ja Čorič 188 senttimetrillä ovat oikeastaan ​​jopa pieniä, Zverev, Khachanov tai Medvedev menivät melkein kahden metrin päähän. Heillä on paljon energiaa ja aggressiota, mistä syystä Djokovic hävisi kaksi finaalia muuten epätavallisen vuoden lopussa – Pariisissa Khachanovin kanssa ja Lontoossa Zverevin kanssa.

Serbian puolustavan ja pitkän vaihdon mestari.

Jokainen on erilainen. Khachanov rakastaa shakkia ja lukea klassikoita. Kauden hyppy Tsitsipase nauttii videoiden muokkaamisesta YouTubessa. Medvedev on kääntynyt harjoittelusta epämiellyttävään harjoitteluun ja sitten täyttönsä makeaan tuotteeseen, ja siitä on tullut ammattilainen.

Zverev on vihainen siitä ja yrittää edelleen nähdä kuinka suuri pojanpoika on. Vain kerran on päässyt puolivälierissä! “Ennen kuin olet tässä vaiheessa, et tiedä kuinka korkeat esteet ovat”, Federer neuvoi häntä tänä vuonna. Joten sanoin Sashalle: Älä aseta itsesi tarpeettomaan paineeseen. Jatka, olet menossa oikeaan suuntaan. Se ei ehkä ole vielä kannattavaa Grand Slamissa, mutta pahinta on kaivaa reikä omien jalkojesi alle. ”

Voittajat syntyvät tappioista, mutta he tarvitsevat myös varmuuden omista ominaisuuksistaan.